Daljinci.si

Spletna trgovina daljinskih upravljalnikov za TV ter dvoriščna, garažna vrata in zapornice.

daljinci.si

Informacije

Rolling koda

Rolling koda se uporablja v sistemih daljinskega odpiranja, da bi preprečili nezaželjeno (nepooblaščeno) kopiranje daljinskih upravljalnikov.

Takšni daljinski upravljalniki vsakokrat oddajajo drugo kodo s pomočjo vgrajenega algoritma, medtem ko upravljalniki s fiksno kodo vedno oddajajo enako.

Koda oz. algoritem se od proizvajalca do proizvajalca razlikujeta, zato upravljalniki različnih proizvajalcev niso kompatibilni med seboj.

Rolling koda

Kako sistem z rolling kodo deluje?

Pred uporabo daljinskega upravljalnika ga je potrebno vpisati oz. registrirati v sprejemnik. S tem sprejemnik daljinec identificira ter prejme pooblastilo, da s kodo ki jo generira in oddaja ta daljinec lahko odpira vrata. Način kako se upravljalnik vpiše je odvisen od modela sprejemnika. Nekateri omogočajo programiranje s pomočjo delujočega upravljalnika, pri nekaterih pa je potrebno fizično dostopati do vezja na sprejemniku. Sprejemniki večjim podjetjem in večstanovanjskim objektom omogočajo omejitev števila dodanih daljinskih upravljalnikov in tako preprečijo nepooblaščeni dostop.

Če do sprejemnika nimate dostopa oz. ni v vaši lasti boste za programiranje upravljalnika potrebovali dovoljenje/pomoč oskrbnika sistema (hišnik, vzdrževalec).

Ko sprejemnik kodo sprejme jo dekodira, primerja ali se koda ujema s pričakovano in preveri, če signal izvira iz pooblaščenega oddajnika. Če je koda pravilna, bo sprejemnik odprl sistem.

Naslov

Media-Trade d.o.o. Domžale
Vir, Zoisova 31
1230 Domžale
Slovenija

Delovni čas

Pon-pet 08.00-17.00
Naročila prejeta do 16.00 odpošljemo še isti dan

Kontakt

Telefon: 01/ 722-61-40
E-mail: info@media-trade.si
Web: www.media-trade.si
Twitter: @daljinci

V skladu z novim vladnim odlokom začasno zapiramo vrata naše trgovine. Nemoteno in varno lahko nakupujete preko spleta ali telefona, le izberite dostavo po pošti.